Η εταιρεία μας

Το Studio 75 (Γραφείο 75 Αρχιτέκτονες Α.Ε.) ιδρύθηκε από τον Στέφανο Πάντο-Κίκκο και διαθέτει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 1975 μέχρι σήμερα. Η φιλοσοφία του Studio 75 βασίζεται στην αναζήτηση του νέου καθώς και στην επιδίωξη της υψηλής ποιότητας σε οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Μέσα από τη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μεταξύ των μελών του αρχιτεκτονικού γραφείου μας, ανταποκρινόμαστε σε κάθε αρχιτεκτονική πρόκληση με υπευθυνότητα, συνέπεια και δημιουργική διάθεση.
Η πολυποίκιλη δραστηριότητα του Studio 75 και των μελών του περιλαμβάνει εργασίες για λογαριασμό κυρίως ελληνικών (αλλά και ξένων) δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών, καθώς και μελέτες για περιφερειακά κρατικά όργανα, δήμους και φυσικά ιδιώτες.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στον χώρο, το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio 75 έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις εργοληπτικές-κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας και με πολλές αντίστοιχες του εξωτερικού, καθώς και με μεγάλο αριθμό Ελλήνων μελετητών όλων των ειδικοτήτων, με κάποιους εκ των οποίων διατηρεί μόνιμη συνεργασία.
Η άρτια επιστημονική και τεχνική υποδομή και τεχνογνωσία του Studio 75 σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια εμπειρία των μελών του εξασφαλίζουν την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε αρχιτεκτονικού έργου ανεξαρτήτως του μεγέθους ή των απαιτήσεων του..
Πολλά από τα έργα του Studio 75 έχουν δημοσιευτεί σε καταξιωμένα ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ έχουν αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις και βραβεία σε διάφορους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.

Υπηρεσίες

To Studio 75 μέσα στη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του έχει εκπονήσει μελέτες για έργα μικρής ή μεγάλης κλίμακας, έχει αναλάβει αναπλάσεις και αναδείξεις διατηρητέων για νέες χρήσεις, ενώ έχει λειτουργήσει συμβουλευτικά σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Σε στενή συνεργασία με επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, το Studio 75 ανταποκρίνεται σε ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικών υπηρεσιών, προσφέροντας βιώσιμες αρχιτεκτονικές λύσεις υψηλής αισθητικής.

Συγκεκριμένα το Studio 75 παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Μελέτες και επιβλέψεις κτηριακών έργων: από μία μικρή μονοκατοικία μέχρι μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, οικιστικά σύνολα, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια διαφόρων χρήσεων.
Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες: μελέτες υπαίθριων χώρων (πλατείες, πεζόδρομοι, πάρκα), αναπλάσεις περιοχών, διαμορφώσεις τοπίου.
Μελέτες Αποκαταστάσεων κτηρίων και μνημείων.
Υπηρεσίες Συμβούλου Διαχείρισης, Διεύθυνσης, Υποστήριξης, και Ανάπτυξης Έργων.
Μελέτες Αστικού σχεδιασμού: από την κλίμακα της χωροταξικής μελέτης μέχρι την κλίματα του κτηρίου, σχεδιασμός οικιστικής ανάπτυξης περιοχών.
Μελέτες Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων-Διακόσμηση: Ξενοδοχεία, καταστήματα, κατοικίες, μουσεία, χώροι εκδηλώσεων, εκθεσιακοί χώροι, θέατρα, κινηματογράφοι.

Το Studio 75 διαθέτει ένα ποιοτικό και ποσοτικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει δίκτυο υπολογιστών, εκτυπωτών, plotter, φωτοαντιγραφικό-σαρωτή και συναφή εξοπλισμό  καθώς και την επαρκή υποστήριξη αυτού του εξοπλισμού.

Γενικότερα έχει μία πλήρη επιστημονική και τεχνική υποδομή και τεχνογνωσία και ποικίλη εμπειρία για την αντιμετώπιση κάθε έργου ανεξαρτήτως των απαιτήσεων του.

Η εταιρεία Studio 75 (Γραφείο 75 Αρχιτέκτονες Α.Ε.) είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αριθμό μητρώου ΓΕΜ: 603.
Έχει πτυχίο Ε’ τάξης στην κατηγορία 06 Αρχιτεκτονικών Μελετών.
Έχει πτυχίο Ε’ τάξης στην κατηγορία 07 Ειδικών Αρχιτεκτονικών Μελετών.
Έχει πτυχίο Α’ τάξης στην κατηγορία 01 Χωροταξικών και Ρυθμιστικών Μελετών.
Έχει πτυχίο Α’ τάξης στην κατηγορία 03 Οικονομικών Μελετών.

Η ομάδα μας